divendres, 1 de juny del 2007

La decisió d'ERC a Barcelona

ERC té tot el dret del món a decidir no entrar en el govern municipal, sols faltaria. A més no vull entrar a criticar durament a aquesta formació política, perquè em sembla que això no és el que demana la gent. Ja vaig explicar la meva postura personal, jo considero que ICV-EuiA sí han d’estar al govern municipal de Barcelona.
El que sí que voldria qüestionar és l’actitud de determinats tertulians de ràdio que aquests dies estan convertint la decisió de Portabella en exemple d’ètica política. Crec que la barreja que s’està fent no té raó de ser. Hi ha gent que planteja que davant del resultat electoral ha pres nota i ha reaccionat. Això és cert, ha reaccionat però com a partit. És a dir davant d’un resultat tan dolent com el d’ERC (igual de dolent que nosaltres) crec que cal madurar molt les decisions. Si Jordi Portabella ha estat 8 anys compartint el govern de la ciutat sense fer públic que no estava d’acord amb el model de Barcelona potser el que ha de fer és explicar perquè no ho ha fet públic. Durant la campanya electoral no ha plantejat que calia aquest canvi tan radical i que això era condició necessària per seguir al govern. Un mal resultat el porta a deixar el govern, potser el que hauria de fer és portar-los a debatre a fons l’estratègia del partit. Si tots els partits que no hem tret el resultat que ens esperàvem renunciéssim a estar al govern el dia 16 de juny Alberto Fernández Díaz seria escollit Alcalde de Barcelona.
Tinc clar que la decisió de Jordi Portabella no és una decisió estratègica per millorar la seva posició de negociació per entrar al govern. El que em sembla és que és una decisió estratègica per evitar una revolta dins del partit i no una aposta per fer una Barcelona millor. El respecte a la gent també és que es decideixin els governs de la ciutat en funció dels temes municipals i no en funció de la resaca de l’Estatut, de possibles errors de pactes a la Generalitat, de les relacions personals entre candidats o del necessari trencament per part d’ERC de la seva imatge de submissió al PSC.

8 comentaris:

Paco Morales ha dit...

Hola Pere, soc el Paco Morales de Terrassa. Estic molt d'acord amb tu. Hem d'intentar fer el que vem dir a la campanya. Tothom que ens ha votat a BCN sap quina era la nostra política d'aliances. Si ERC es despenja per interessos oscurs nosaltres no podem fer el mateix i cal explicar-ho. Una altre cosa és que siguem capaços de negociar un bon programa i un bon govern. La situació és difícil a tot arreu. Salut i endavant.

Anònim ha dit...

Pere deixa'ls estar que ja sabem com són..... ja s'ho faran. I ben mira't, doncs potser millor així, són uns immadurs.

Víctor

Pere Nieto ha dit...

Gràcies per Paco per entrar al meu blog. Molta sort per Terrassa i sobretot arreu hem de fer un gran esforç.

Anònim ha dit...

Pere, perquè no ens expliques què passarà al districte d'Horta-Guinardó? com va la negociació?
david

Pere Nieto ha dit...

Al districte d'Horta-Guinardó encara nos abem què passarà. Les negociacions per tancar el govern es fan a nivell de tota la ciutat. De totes maneres la impressió general és que ICV-EUiA seguirà a Horta-Guinardó. No dubteu que informaré enseguida.

Anònim ha dit...

Encara que no creus necessari valorar la decissió de ERC jo si que ho faré. Em sembla una decissió que ja sigui del Portabella o de partit, es cobarda. Ara es quan haurien d'intentar modificar la politica municipal des de l'interior del govern i no abandonar el baixell per a no enfonsar-se.

El baixell encara es pot fer arribar a port arreglar-ho i convertir-ho en un creuer de luxe, només s'ha de voler treballar per aconseguir-ho i no fugir d'estudi.

Anònim ha dit...

D'esquerres de debò i per sistema... Ara ho veurem. Suposo que exigireu a l'Hereu que derogui l'ordenança del civisme, oi? per a entrar al govern...

Suposo que no en tindreu cap inconvenient ara que manareu de veritat vosaltres i els "dolents" d'ERC no us molestaran.

Imma alcaldesa. 10 regidors.

Sí senyor, amb un parell d'ous.

Pere Nieto ha dit...

Aquest darerr comentari es contesta gairebé sol:

- No hem dit mai que farem derogar l'ordenança si estem al govern, sols si fóssim majoritaris.

- Mai hem dit que els dolents siguin ERC

- mai hem dit que treuríem 10 regidors, vam dir que érem ambicisosos i hem reconegut que els resultats han estat dolents.