dilluns, 18 de juny del 2007

Jordi Hereu Alcalde

Acabo aquesta trilogia de comentaris amb notes gafades durant el plenari de constitució de l'Ajuntament, parlant sobre la intervenció de l'alcalde. La primera sensació de la intervenció del Jordi Hereu és que ja està més que consolidat com Alcalde. Se'l veu còmode en el càrrec i això el permetrà tenir una imatge molt millor que l'alcalde Clos. Ha fet un repàs dels grans reptes que ha afrontat Barcelona els darrers anys. Barcelona al món i el món a Barcelona. Aquest binomi representa parlar del posicionament de Barcelona en el context internacional i alhora parlar de la globalització a la nostra ciutat. El primer objectiu crec que ha primat els darrers anys, cal invertir la prioritat. Una altra aportació ha estat parlar de la convivència i del civisme des d'una vessant més social. La seva frase ha estat ara ja hem superat el repte de com fer la plaça, ara ens ha de preocupar què passa damunt de la plaça. Bon discurs en el tema de la cohesió social. Discurs en aquest sentit creïble i consistent. Una crida a la complicitat veïnal potser amb poca autocrítica. En general ha estat, pel meu gust, un discurs d'un alcalde d'esquerres. I això ja és molt. Dóna la sensació que en general ha entès quin és el repte de la nova etapa de Barcelona. I la referència ales persones i als barris, un dels elements claus en el discurs del Jordi Hereu. I finalment dóna la sensació que si sumem els discursos de la Imma Mayol, com a ICV, del Carles Martí com a PSC i del Jordi Hereu com a alcalde han evidenciat una clara cohesió com a govern. El repte ha de ser que aquesta sigui una de les senyes d'identitat d'aquest mandat. Cal aconseguir aquesta cohesió per afrontar la realitat de ser un govern en minoria.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja de la seva època de Sant Andreu m'han parlat prou bé de la capacitat de diàleg d'en Jordi Hereu, també de la seva fermesa i del seu poc control del volum cuan parla...

El que cal però es que el PSC entengui que aquesta es una etapa diferent, i que hi ha coses que no es poden seguir fent igual.

Miquel P.

Marc ha dit...

Crec que Barcelona comença una nova etapa, i de moment té bona pinta...