dijous, 3 de maig del 2007

Paritat

L’altre dia el president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, va dir que allà on governen les dones es nota. Estic d’acord, però a més vull donar-li les gràcies per reconèixer, per exemple, la feina feta per l’Elsa Blasco a Horta-Guinardó. Vull aprofitar aquest comentari per fer dir que estic d’acord amb la necessària paritat a les llistes. No crec que les dones ho facin millor, simplement es tracta de que aporten coses diferents, necessàries a la nostra política i a la nostra societat. La paritat significa posar en primer terme dones que potser no s’incorporarien a les llistes en llocs destacats, i això és positiu. La igualtat no és que algunes dones arribin a dalt de tot, la igualtat és que els valors que representen millor les dones estiguin en primer terme.
Una dona al capdavant d’una institució o en un lloc destacat no necessàriament ens ho aportarà (podria posar exemples destacats de dones que han representat bàsicament valors tradicionalment masculins). La paritat permetrà un major nombre de dones en la vida pública i sobretot permetrà que alguns valors estiguin més presents a la nostra activitat política i això sí que és una magnífica notícia.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ai Pere, perquè no els ho passes als del Govern? O potser s'hi està massa bé a la cadira i les lluites internes del tripartit fa que ningú no vulgui marxar i tothom es vigili directament o a través de nomenaments de personal, i a dit.