dimecres, 2 de maig del 2007

Al Carmel, qui ho hagués fet diferent?



Aquest passat dilluns Jordi Portabella, candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona va declarar al diari Metro, en relació a la crisi del Carmel, que ell sentia corresponsable de la gestió com de tota la gestió del govern municipal, però que ells ho haguessin fet diferent. No crec que siguin unes bones declaracions.
En primer lloc dir que "ells ho haguessin fet diferent" no és dir res significatiu, el més important és saber què hauria fet diferent. Aquesta mateixa resposta ja la vaig llegir en una entrevista a algú del PSC en relació a la crisi de la narcosala. Si volem donar una imatge de serietat política hem d’explicar què volem fer i no quedar-nos en els tòpics. Quan una cosa no ha funcionat és evident que tothom ho hagués fet diferent.
En el cas del Carmel, però, la gestió municipal va ser molt bona, dins de la situació del moment. L’actitud de bona part de l’equip de govern va ser exemplar, donant comptes davant de la ciutadania tot i no ser una responsabilitat municipal i no disposar de tota la informació. Regidors i regidores, encapçalats per l’Elsa Blasco, i la Maravillas Rojo van treballar de valent. El Xavier Casas, el José Cuervo, el Ricard Gomà, l’Eugeni Forradellas, l’Assumpta Escarp, la Imma Moraleda o la Imma Mayol van estar entre d’altres al peu del canó. No tothom va estar a aquest nivell, però la repsosta majoritària d’aquest equip de govern va ser magnífica.