divendres, 25 de maig del 2007

Balanç de campanya i altres dèries personals

Avui acaba la campanya i crec que no estic content. Em fa por que hi hagi una altíssima abstenció i tampoc tinc clar què podem fer per canviar-ho. Hem fet una campanya política en la que no s’ha parlat de Barcelona, gairebé. Molts temes han intoxicat la campanya, ja els he anat tractant en el meu bloc. El govern que sortirà de les eleccions de diumenge serà d’esquerres i amb un major recolzament a ICV-EUiA, segurament, però reconec que em queda un regust amarg. El proper mandat haurem de treballar molt, cal canviar coses i no ens podem deixar portar per la inèrcia. El dia 28 de maig caldrà parlar de com fomentar la participació, de quina Barcelona volem, de com podem afrontar el drama de l’habitatge i també de com funcionen els Mossos d’Esquadra, de com collons enterrem per la via del diàleg el terrorisme, de com ens fem respectar com a Nació ...
No vull deixar, però, de reconèixer altres aspectes positius de la campanya i de les meves vivències, com el concert d’Eulogio Dávalos, el gran nombre d’entitats que han vingut als nostres actes, les cervesetes als concerts de Festa Major del Guinardó, el bon paper fet per l’Elsa al debat de dimarts, que la gent de la Font d’en Fargues ha guanyat el judici, la bicicletada (tot i accidentada en aquell moment), el manifest de la fibromialgia, tornar a preparar el camp de treball dels antiaeris del Carmel i com no la meva porra electoral que m’ha permès que hi ha gent que em llegeix i que ha acceptat el repte de jugar una estona. Fins i tot he pogut tenir algunes estones amb la meva filla de 7 anys, la Berta. Confesso que al principi de campanya la Berta deia que votaria al Jordi Hereu (no li vaig contradir, no tan sols perquè en realitat no pot votar sinó perquè li respectava), però ahir ja em va dir que votaria per la Imma Mayol, em sembla bé, jo també ho faré. Potser té alguna cosa a veure que jo vagi a la llista, tot i ser de suplent.
Ben mirat el balanç és prou bo. Potser influeix el cansament o que no m’acostumo a les punyalades. De totes maneres el 28 de maig a seguir treballant, fort i amb convicció, per fer del nostre món i d’aquest racó que és Horta-Guinardó, un espai millor per viure, totes i tots.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Coincidim plenament en la teva preocupació Pere. L'abstenció es un problema greu, peró que crec que ha estat fomentat bàsicament per els polítics. S'ha de saber on s'ha de debatre cada tema. Els Mossos, encara que els casos hagin estat a Barcelona, es un tema de Generalitat. El terrorisme, transvasaments, etc, son temes que s'han de moure a nivell d'estat. La politica municipal ha de ser de proximitat ja tindran temps de debatre sobre els altres temes l'any vinent, amb les generals.

Crec que aixó cansa al ciutadà, que veu com els polítics parlen més d'aquest temes genérics (que sens dubte omplen més planes de diaris i tenen més segons televisius) que no pas del lamentable estat dels seus carrers, o de l'ampliació o millora dels transports públics, etc.

Pot ser aquí s'han oblidat que les autonómiques les vem tenir ja l'any passat, i que les generals venen l'any vinent.

A més, també crec que l'abstenció perjudica més a les esquerres, ja que les dretes tenen un electorat força fidel, que sempre va a les urnes. La gent d'esquerres es més, no sé ben bé com dir-ho, contestataria, i passa més de votar, peró quan ho fa es nota, com va passar a les passades generals, on els vots de la dreta no van variar, peró els de l'esquerra es van disparar.

Bé no sé si estic en lo cert, peró es el que penso...

Anònim ha dit...

Ai, Pere, tots els partits us heu oblidat l'acte que va organitzar la Coordinadora d'entitats del Guinardó. Això dol una mica, ja que va anar molt bé i t'ho dic de primera mà.... som petits però també existim

Pere Nieto ha dit...

Jordi,

et dedico un post especial sobre el debat de la Coordinadora d'Entitats del Guinardó.

Anònim ha dit...

gràcies xato, Déu us ho pagarà amb molts vots, molts regidors, tants que fins i tot els suplents entrareu de regidors. Per cer abans d'ahir vaig recomanar el vot a iniciativa abans que al psc... m'estic fent vell o potser és la paternitat...o l'esperit del 68... uf qui m'ho havia de dir