dijous, 10 de maig del 2007

Abstenció

Aquesta nit a les 24.00 comença la campanya electoral. I és cert que tot i que la maquinària política sembla estar a ple màquina, no es respira gaire ambient electoral. La gent veu amb massa distància la cita del diumenge 27 de maig i això és preocupant. L’abstenció pot significar uns resultats electorals diferents. És evident que una alta participació ciutadana és positiu des de tots els angles. El govern escollit surt enfortit, però també l’oposició i les transformacions que ha de viure la nostra ciutat tenen més recolzament popular. Aquest cop a més l’alta abstenció pot significar que els resultats quedin clarament afectats per la incorporació o no de Ciutadans a l’Ajuntament de Barcelona. Cal lluitar contra l’abstenció, sobretot des de les esquerres. En aquest sentit un vot en blanc és molt més efectiu si es vol expressar un malestar, però en canvi no afavorir opcions conservadores. Aquesta nit començarem a demanar el vot, però comencem amb no gaire bon peu. Caldrà lluitar per aconseguir més vots per les opcions que defensem, però caldrà que totes i tots, sobretot la gent d’esquerres, per aconseguir una alta participació ciutadana.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

L'abstenció us la treballeu tot l'any. La vostra activitat política funciona com una campana de Gauss i, si sou sincers, em donareu la raó.
Hi ha massa eleccions seguides, massa fotos maques pel davant clavant-se punyalades pel darrera. Trencaments falsos i discusions inútils que solament serveixen per acabar dient... va si en el fons som amics (bé vosaltres en dieu fer política)
Demaneu fer canvis a la gent quan vosaltres sou incapaços de canviar. Ens demaneu que estalviem, que siguem sostenibles, que ens apretem el cinturó però fa mesos que a la nacional II pel Maresme des de Montgat a Mataró s'han plantat totes les banderes dles candidats d'un mateix partit... i resulta que aquest partit és d'esquerres.
La gent no sap qui mana a cada lloc: l'alcalde, el conseller, la portera... per tant, al final sempre diem que són els mateixos que, per no sabem quina sort, tant fant de diputats, de regidors d'alcaldes i després ministres, de consellers de sanitat passant a alcaldables pomers. O bé que es declarin antisistemes tenint una casa a Gràcia i l'altra a la costa. Llàstima que molta gent passi feines per a poder pagar un pis. Però bé, tots els diners que us gasteu en campanya podreu fer alguna cosa pels altres, també reduirieu els residus (és un lema d'esquerres) i serieu capaços de provar noves aliances: està demostrat que el PNV va governar amb IU.
Us demanem seriositat, tallar el transfuguisme que es presenta com una millora social és a dir, aquell alcalde que se'l posava a parir ara resulta que és bo.
Us demano que quan un càrrec polític cessi que no pugui desenvolupar cap altre tasca electa fins que no acabi el mandat pel qual es va presentar. I, sobretot us demano a tots els partits que us oblideu una mica del partit quan governeu i potser pensareu en la gent.

Pere Nieto ha dit...

És evident que els teus comentaris denoten que està cremat, potser com molta gent. Hi ha afirmacions de les que fas que possiblement tenen una part de raó, però les generalitzacions tampoc són bones. És cert que costa tenir informació de què es fa i que sols ven la cosa espectacular, però aquí també dono la culpa als mitjans de comunicació. Al Districte d'Horta-Guinardó sols hem sortit a la premsa en conflictes (Carmel, narcosala, expropiació de Can fargas, canvi sentit Mare de Déu de Montserrat ...) quan hem volgut explicar el pla d'acollida d'immigració o el programa de cultura del Districte no hem tingut cap ressó a la premsa. I finalment també crec que no es pot pensar que la gent actuarà tenint en compte el que dius. M'explicaré, t'imagines que ICV no fes campanya per evitar residus i manipulació política? Creus que la gent ens votaria per la feina feta? NO, les forces de dretes pujarien més i guanyaríem més espai. És evident que hem de fer canvis profunds per fer canviar coses, a la política, la moviment associatiu, als sistemes de participació ciutadana i als mecanismes d'informació i debat de la societat. I els canvis es poden impulsar des de dins de la política i des de fora, jo he triat fer-ho des de dins.

Gràcies pel teu comentari

Anònim ha dit...

Clar Pere, clar que ho heu fet bé i que treballeu cada dia i moltes hores. De vegades penso que quan aneu a casa la vostra família us deu mirar de manera estranya.

Dius que no generalitzem, però solament apliquem el llenguatge que utilitzeu. Parleu de dretes i d'esquerres com si dur aquest apel·latiu et marqués per sempre i t'invalidés per a fer res.
Jo, cada vegada més concebeixo la gestió com si fos una associació on la gent hi va per a fer alguna cosa, independentment de que sigui dretà o esquerrà. El president pot ser monàrquic i el secretari republicà. Però intenten tirar endavant la cosa. El polítics no us atreviu a fer aquest pas. Què potser no hi suficient gent als diferents partits per a agafar algú, i no parlo de tecnocràcia, per a portar aquest àmbit? Perquè els càrrecs, cada vegada més i sigui qui sigui que mana, es veuen com un premi a la fidelitat dels dirigents (això ho trobem en tots els partits. Cavia la cúpula i veuràs com els de sota marxen. Imagina't que el PP o Ciutadans guanyen la regidoria i el regidor et cridés per a continuar en el teu càrrec. Acceptaries? No creus que aquest regidor et valora pel que ets i com ets?
Arribar a aquest canvi comporta que primer interessa la ciutat i després el partit.

Pere Nieto ha dit...

Precissament a Horta-Guinardó la situació és diversa i ha estat positiva. La Regidora és d'ICV, la Presidenta del PSC, el gerent del PSC i jo, com a conseller tècnic, d'ICV. Seria difícil que jo fes de conseller tècnic, és a dir de càrrec de confiança, d'una persona del PP. Per exemple el PP proposa tancar la "narcosala" de la Vall d'Hebron, jo no puc treballar en aquesta línia. No es tracta de ser un "professional" de la política. Jo sóc mestre, estic en excedència i sols porto un mandat en aquesta activitat. Hi sóc perquè m'ho crec i perquè defenso una manera d'entendre la política i la ciutat, tot i que pugui semblar demagògic. Creus de veritat que jo podria estar treballant per tirar endavant la proposta del túnel d'Horta? Segur que cometem errors, però no em semblen iguals totes les formes de fer política. De veritat creus que si el PP governés a Horta-Guinardó hagués fet el mateix que nosaltres? Hagués construït un centre per a persones sense sostre? hagués lluitat per fer la Masia de Can Fargas pública? hagués impulsat una experiència de comerç just al carrer? S'hagués agermanat amb el Sàhara? Ho sento no hi estic d'acord. Intento fer autocrítica de tant en tant i per exemple crec que tenim uns Ajuntaments que no saben respondre amb eficàia i rapidesa a moltes coses, m'hagués agradat que s'hagués fet diferent la compra de Can mariner, m'agradaria ser capaç d'impulsar experiències participatives més potents, potser ens vam equivocar deixant enderrocar Can Girapells ... Clar que m'interessa primer la ciutat, però no qualsevol model de ciutat.

Anònim ha dit...

El PP era un exemple, ja m'ho crec que no ho hagues fet i que s'hagués mogut per altres interessos. Evident, ja els veus. Solament amb la fila que fan fins i tot jo sóc bo.

La idea és que de vegades ens ofusquem en tenir a mà solament els de casa. Ja sé que Horta~Guinardó és un tripartit. Però hi ha gent tant aprofitable que s'està deixant anar... és dur.

Sempre he defensat la tasca que feu, tant de l'Elsa com la teva.

Ho he fet davant dels escenaris més insospitats, tot i que sempre no hi estic d'acord. Però una cosa si que he après: feu una tasca difícil.

Però el que us passa és semblant als paletes: entren quan entren a fer les obres i marxen quan volen, però aquelles tasques que han de rematar-se no ho fan mai, no els surt a compte i, evidentment, són les que més es veuen. Quan feu alguna cosa o actuació, treballeu, feu el mogollón i quan s'inaugura, ja està. Falta la rematada i això és la crítica majoritària de la gent, que comporta la falta de fe en vosaltres.

Però, en veritat, us animo a continuar, crec que sou un bon equip i, sobretot, accesible a la gent. T'ho dic jo que he conegut 3 regidors. Però remateu i sigueu progressistes, no progres que és el que es porta ultimament per part de TOTS els partits.

Anònim ha dit...

Per cert, jo estic a favor de la narcosala però la gent que la refusava no tota era del PP ni CiU...

Pere Nieto ha dit...

Gràcies pel debat tan intens, t'animo a seguir-lo en altres temes. Evidentment va haver-hi gent d'esquerres, sobretot al principi, oposats a la narcosala. En això estem d'acord, les fronteres no sempre són clares i no tot és blanc o negre. Finalment dir-te que estaré encanat d'estar quatre anys més rematant la feina.

Anònim ha dit...

bé Pere, a mi també m'ha agradat. potser demà o dimarts ens veurem.