dimecres, 9 de maig del 2007

Salvem Can Fargas



El passat diumenge es va celebrar la Festa Medieval reivindicativa de la Masia de Can Fargas. Aquesta Masia esdevindrà l’Escola de Música d’Horta-Guinardó i els seus jardins estaran oberts al públic. Es comença a tancar una vella reivindicació veïnal. Si voleu més informació podeu llegir l’article de Màrius Serra ahir a La Vanguardia.
Avui no vull parlar de la Masia, sinó de la Plataforma Salvem Can Fargas. Crec que és un exemple de com el moviment associatiu té molt futur i es pot convertir en una potent eina de transformació social. La plataforma ha aconseguit unir a moltes entitats i persones de la Font d’en Fargues, Horta i la resta de Barcelona. Ha aconseguit el recolzament entusiasta de gent significativa com el Josep Maria Huertas, el Màrius Serra o el Desideri Díez. Ha aconseguit la unitat de totes les forces polítiques de l’Ajuntament de Barcelona. I finalment aconseguirà l’ús públic de la Masia de Can Fargas.
Aconseguir això no ha estat fàcil. L’Ajuntament no va saber donar resposta, en el seu moment, a les demandes del barri. Han rebut querelles per part de la propietat i pressions molt importants. Però la Plataforma ha sabut donar resposta sense entrar en conflicte permanent amb l’administració, sense entrar en les provocacions d’alguns sectors del barri ha treballat per assolir un objectiu "públic". Mai han qüestionat l’ús de la Masia sempre que fos públic i permetés l’accés als jardins i a la Masia. Des d’aquest espai vull donar les gràcies al Lluïs Vila i a tota la plataforma no tan sols per aconseguir salvar Can Fargas, sinó també per demostrar que segueix existint un moviment social capaç de transformar la nostra ciutat.