dimarts, 17 d’abril del 2007

Valors i radicalitat

Malos tiempos para la lírica. Aquesta frase sembla avui tenir més actualitat que mai. Perspectives negatives sobre canvi climàtic, inseguretat internacional, dificultats d’avançar en el procés de pau a Euskadi, manipulació política sobre l’11-M, invencions sobre el clima de convivència a Catalunya, immigració que no pot resoldre els seus problemes més immediats ... davant d’això sols podem posar-hi dues coses; valors i radicalitat.
Al llarg de la història aquesta ha estat una fórmula per transformar les coses. No podem renunciar als nostres valors i als nostres ideals, la lluita per la igualtat i la justícia social, l’ecologisme, el pacifisme, el feminisme o la lluita pel dret d’autodeterminació de tots els pobles (fins i tot del nostre), segueixen sent més necessaris avui que mai. I quan la dreta internacional o estatal, els poders econòmics o religiosos i molta part dels mitjans de comunicació impulsen de manera abusiva un model de societat oposat al que defensem des de les esquerres, sols ens resta una cosa; radicalitat.
Més que mai calen opcions polítiques clares, sense pors amb radicalitat. Forces polítiques que des de l’esquerra optin sense prepotència però amb ambició per transformar la societat.