dilluns, 23 d’abril del 2007

Qui serà la propera Regidora d'Horta-Guinardó?



Una de les preguntes més habituals que em fa la gent quan participo a activitats als nostres barris aquests dies és si l’Elsa seguirà sent la Regidora d’Horta-Guinardó el proper mandat. Evidentment la meva resposta és que en primer lloc depèn de les urnes i això és una cosa òbvia. Però un cop salvada aquesta observació sí que puc fer una certa previsió sense consultar el tarot.
El proper govern de la ciutat de Barcelona serà d’esquerres, sens dubte. Això sí amb un paper més decisiu d’ICV-EUA si es compleixen les bones previsions de resultats que tenim. Un cop aclarit que el govern de la ciutat serà d’esquerres crec preveure que l’Elsa Blasco seguirà sent la Regidora d’Horta-Guinardó. En primer lloc perquè l’Elsa ho ha fet molt bé, en segon lloc perquè crec que té la confiança de la majoria de l’equip de govern i en tercer lloc perquè l’Elsa vol seguir sent la nostra Regidora.
Ara que ja he previst qui serà la propera Regidora d’Horta-Guinardó m’agradaria fer una nova reflexió. L’interès que està mostrant molta gent del moviment associatiu per saber si l’Elsa seguirà sent Regidora del Districte demostra que hi ha interès en acostar la decisió sobre l’elecció dels Regidors a la gent dels Districtes. L’elecció directa dels Consells de Districte és una de les assignatures pendents que tenim pel proper mandat. I això que estem parlant d’una part molt petita de la població, perquè la majoria de la gent de Barcelona no sap qui és el seu Regidor o Regidora de Districte ni a quina formació política pertany. Hem d’avançar en aquesta línia. El Districte és la primera trinxera i hem d’acostar-ho més a la gent.
Barcelona tindrà un govern d’esquerres i l’Elsa Blasco seguirà sent la Regidora d’Horta-Guinardó. Algú es suma a la meva aposta?

3 comentaris:

Anna Mir ha dit...

Jo m'hi afegeixo al 100%. És molt cert que cal acostar els districtes i la seva gestió a la gent, i per això cal que la ciutadania pugui triar qui és que ha de governar els seus barris. A més, com a consellera d'Horta-Guinardó, considero que l'elecció directa dels consellers de districte ens donaria una major legitimitat davant de la ciutadania. Ara, ens agradi o no, la gent no ens ha pogut donar el seu suport a les urnes, no ens podem sentir elegits.

boja per la Katherine ha dit...

Jo també estava preocupada per si l'Elsa s'havia "cremat" amb tot el que ha viscut en aquesta legislatura, però veient la força amb la que parla de cara a les properes eleccions crec fermament que estaria molt bé que repetís, a més crec sincerament que coneix millor que ningú les necessitats dels veïns d'aquest Districte.

Antoni Puig Solé ha dit...

A partir d'avui, la revista Loquesomos, dedica una pàgina, que s'anirà ampliant, en record d'Antonio Gramsci. Es tracta d'un projecte, amb el qual vinc participant, des de començaments d'any. La pàgina, és una meravella i ofereix un munt de recursos. Quan l’he pogut obrir per primera vegada, m'he emocionat. Ara ha arribat el moment de difondre-la. Espero que tots els companys d’Iniciativa i d’EUA hi col•laborin. El llegar d’Antonio Gramsci, també forma part de la nostre identitat.