divendres, 20 d’abril del 2007

David Huerta a Horta-Guinardó


Ahir vaig tenir l'ocasió de poder escoltar la xerrada i lectura dels seus propis poemes de David Huerta, un dels millors poetes mexicans del moment. La xerrada s'emmarca dins del cicle "De pensament, paraula i obra" que s'organitza a la Biblioteca Mercè Rodoreda. Aquest cicle, organitzat pel Districte i l'Aula de Poesia de Barcelona, és un bon exemple de com es pot acostar la poesia d'altíssim nivell a la gent dels nostres barris. La presència d'autors tan descatats fora d?un entorn acadèmic és una magnífica iniciativa liderada per Jordi Virallonga, president de l'Aula de Poesia de Barcelona i que compta també mab el suport del Pedro, tècnic de cultura del Districte i de la Isabel, directora de la Biblioteca.


Ahir va ser una magnifica ocasió per escoltar poesia i després per fer una magnífica tertúlia sobre poesia, Mèxic, política d'esquerres i tot allò que pot sorgir quan tens l'ocasió de compartir una estona amb gent amb aquest talent. Fins i tot va sorgir una idea "comercial", fer una empresa dedicada a "llogar converses". Si es tirés endavant aquesta idea segur que gent com en David Huerta podrien llogar-nos converses genials. Fins i tot podríem llogar converses per evitar fer el ridícul constament a molts polítics, a molts periodistes i a molts tertulians. Ahir per exemple l'activitat amb David Huerta em va impedir veure el programa amb Mariano Rajoy, sens dubte vaig sortir guanyant.


Us recomano que busqueu a David Huerta a Internet, és gairebé impossible trobar llibres seus a casa nostra, i no us perdeu futures trobades amb poetes a la Biblioteca Mercè Rodoreda, la propera és amb Jordi Valls el proper dijous 10 de maig a les 20.00 i la darrera d'aquesta edició serà el dijous 31 de maig a la mateixa hora amb Javier Carnicer.