dimarts, 3 d’abril del 2007

Pel·ícules diferents?





Un dels meus principals objectius d’aquests dies de Setmana Santa l’estic aconseguint. Anar al cinema. I he tingut la sort de veure dues pel·lícules que feia temps que tenia ganes de veure, "Pequeña Miss Sunshine" i "La vida de los otros". Són dues pel·lícules molt diferents però que m’han agradat molt. La primera pel·lícula, americana, retrata la vida d’una "singular" família que emprèn un viatge per participar en un concurs de bellesa infantil. La segona pel·lícula, alemanya, retrata l’espionatge d’un membre de la policia secreta de la RDA l’any 1984 a una parella d’artistes. La primera pel·lícula està narrada en to de comèdia i la segona és un drama amb totes les de la llei. Malgrat això les dues pel·lícules coincideixen en algunes coses. En primer lloc en la dificultat de sortir-se’n dels cànons d’unes societats que ens diuen com hem de ser, què hem de fer i què està bé i què no (en aquest sentit la societat americana i la de l’Alemanya comunista ofeguen als personatges). En segon lloc les frustracions personals i les dificultats per trobar la felicitat. A la primera pel·lícula la rebel·lia dels personatges davant del sistema ens fa riure i a la segona pel·lícula la rebel·lia ens fa plorar. "Pequeña Miss Sunshine" i "La vida de los otros" són un crit en favor de la llibertat social i individual a més de ser dues excel·lents pel·lícules.

2 comentaris:

Toni Salado ha dit...

"La vida de los otros" es una gran película. De hecho, en mi blog escribí un post hace unos días comentandola emocionado. Para un comunista del siglo XXI, es una peli dura, pero con tanta calidad que te hace reflexionar mucho. Nos vemos por el barrio.

HGW XX/7.

Pere Nieto ha dit...

Toni, crec que no és tan dur. La peli reflecteix que els sectors oficials del comunisme van acabar pervertint tot el sistema. De totes maneres la peli també parla de la gent que tenia ideals d'esquerres i que volia una societat millor. La peli no descobreix res, però de forma magnífica explica la lluita per la llibertat. Comparteixo amb tu que és una gran pel·lícula.