dilluns, 12 de març del 2007

Sàhara. Què hem de fer?


En el plenari d’aquest dimarts 13 de març del Districte d’Horta-Guinardó presentarem la valoració de l’agermanament que aquest Districte va signar amb la Daira de BuCraa del Sàhara. El nostre districte té una llarga tradició en la lluita per la solidaritat i la llibertat del poble sahrauí. Aquest és el motiu pel qual des del Districte es va apostar per l’agermanament. L’objectiu era fer un projecte de cooperació però alhora fer-ho enfortint l’actual moviment de solidaritat que treballa als nostres barris.

El projecte de solidaritat de l’agermanament ha permès tirar endavant mesures importants de millora d’una llar d’infants i del projecte d’un àpat diari a través de l’Associació Catalana d’Amistat amb el Poble Saharui (ACAPS) d’Horta-Guinardó. Podeu consultar molta més informació a http://www.egrupos.net/grupo/noticiessaharahorta

La lluita solidària amb el Sàhara, però, no té tan sols una vessant humanitària, tot i que és fonamental. El Sàhara viu una situació indigne de persecució. Com és possible que avui dia es permetin aquestes atrocitats en contra dels drets humans sense una resposta internacional més contundent? Com és possible que l’estat espanyol segueixi col·laborant amb el Marroc sense plantejar en cap cas la necessitat al respecte a la RASD? Sens dubte aquest tema del Sàhara serà unes de les "taques" negres de la gestió de Zapatero al capdavant del govern.

Cal un replantejament de la solidaritat amb el poble sahrauí, cal una aposta deicidida per avançar en el seu reconeixement internacional i cal, sobretot, el compromís de totes les forces polítiques, totes, per denunciar les barbaritats que està patint aquest poble.