dilluns, 12 de març del 2007

Més equipaments pels barris

Aquest passat dimarts es va signar el conveni entre l’Associació de Veïns i Propietaris del Mas Guinardó i el Districte d’Horta-Guinardó per tal d’iniciar les obres de remodelació d’aquest històric edifici i convertir-lo en el Casal d’entitats Mas Guinardó. Serà un espai obert al barri, que podrà acollir totes les entitats que vulguin participar-hi, amb gestió pública i el respecte a les activitats que actualment funcionen.

Aquest proper dimarts es signa el conveni entre el Bisbat de Barcelona i el Districte d’Horta-Guinardó per tal de passar a propietat pública el Casal Familiar Font d’en Fargues i començar així també el procés de remodelació d’aquest edifici tan emblemàtic del barri. El Casal seguirà sent l’espai de trobada i relació del moviment associatiu de la Font d’en Fargues, però a partir de que finalitzin les obres amb les millors condicions possibles.

Aquestes dues magnífiques notícies en una sola setmana em permeten parlar sobre la tasca duta a terme durant aquest mandat a Horta-Guinardó per tal de crear nous espais cívics de proximitat. A més dels dos Casals que he esmentat en aquests moments s’està construint el Casal de Barri de la Vall d’Hebron i s’ha arribat a un acord amb l’IMEB per tal de convertir una part important de l’Escola Pirineus en Casal de Barri de Can Baró.

Des d’ICV sempre hem volgut apostar per aquests equipaments que sense ser equipaments estrelles de la ciutat sí que permeten crear espais de relació veïnal en aquells barris que més necessitat tenen d’equipaments públics. En aquesta línia volem seguir treballant.