dimarts, 23 de novembre del 2010

Joan Herrera, més enllà de casa nostra


El llistat de persones del manifest d’intel·lectuals d'esquerres de l'estat espanyol que han signat en suport de Joan Herrera és molt destacat. Pedro Almodóvar, Antonio Banderas, Carmen Machi, Ismael Serrano, Luis Garcia Montero, Pilar Bardem, Almudena Grandes, Manuel Rivas, Joaquin Sabina ... D'entrada cada cop que hi ha eleccions hi ha artistes, escriptors, intel·lectuals que donen suport a les diferents candidatures. En aquest cas però voldria destacar alguna novetat.

D'entrada no és gaire habitual que un grup de persones que no podran votar es mullin així. Jo crec que al darrera hi ha un aspecte molt important. Hi ha la necessitat a l'estat espanyol d'un nou projecte d'esquerra verda equiparable a ICV-EUiA i molta gent ha vist en el Joan Herrera un magnífic representant. Errors propis de les esquerres, una llei electoral terriblement injusta i un aire de resignació o passivitat general han fet del mapa polític actual a l'estat espanyol un fals món de bipartidisme perfecte. El gir conservador de Zapatero en matèria econòmica i la important mobilització a l'entorn de la Vaga General han evidenciat la necessitat de nous espais polítics que representin a l'esquerra verda. A Catalunya hem sabut avançar en aquesta línia i per tant hi ha gent, conscienciada, que vol donar-nos el seu suport.

Per altra banda és significatiu que gent més propera a l'òrbita del PSOE doni suport explícit a ICV-EUiA. Pot ser un pas més dins d'un procés que pot anar més enllà. Hi ha gent que fins ara ha votat als socialistes i que comença a plantejar-se la possibilitat de votar-nos. ICV-EUiA pot representar la millor opció per plantar cara a l'onada conservadora que estem vivint i ser una clara opció de govern dins de la necessària pluralitat de les esquerres.

Me n'alegro d'aquests suports. Demostra que anem pel bon camí. El verd esperança no és tan sols a Catalunya i per aquestes eleccions. El futur no està escrit però cada cop som més gent la que el volem escriure en roig i verd.