divendres, 1 d’octubre del 2010

Tècnics de Barri a Barcelona i Horta-Guinardó


He participat a una jornada de treball municipal interna sobre present i futur de la Direcció de Territori ara que fa un any de la seva implantació, és a dir l'estructura en tècnics de barri. Fa un any l'oposició deia que serien els comissaris polítics del govern a cada barri. Ara, un any més tard, s’atreveixen a mantenir-ho?

La jornada m'ha permès poder escoltar les principals aportacions de la gent de la resta dels districtes i per tant tenir una visió més àmplia del tema. D'entrada vull deixar clar que la nova estructura creada amb els tècnics de barri a Horta-Guinardó ha funcionat, i força. Els 7 tècnics de barri (bé el tècnic i les 6 tècniques) han començat a demostrar que aquesta era una bona aposta. Baixar l'estructura municipal als barris és un repte i un encert. Afavorir que les entitats o el veïnat disposin d’un via per canalitzar les demandes i les respostes facilita la tasca i permet fer més senzilla la interlocució amb el Districte. També cal destacar que les noves eines de participació estan permetent incorporar noves persones a la xarxa de participació, tot i que és evident que resta pendent el repte d’aconseguir una presència activa més representativa de la realitat. No hem sabut resoldre la necessitat d’implicar a més gent jove, persones immigrades, dones ... és un repte pendent.

La feina no és senzilla per als tècnics de barri, ni cap endins ni cap enfora. La seva actuació ha de permetre augmentar la capacitat de delegar en els barris sense perdre el control. És a dir la figura del tècnic de barri té una cama al territori i una altra a l’administració, però si no vigilem s'obrirà tant de cames que es trencarà. Les estructures municipals han d’anar fent el gir que permeti entendre que la ciutadania és part activa de la vida ciutadana i de la presa de decisions. El moviment associatiu ha d’entendre que necessita un esforç important per convertir-se en autèntics interlocutors i no en nuclis de protesta.

Els consells de barri, les comissions de seguiment, les nombroses reunions que fan, les trucades i gestions ... que han fet al llarg de l'any demostren que el camí era el correcte, ara podem millorar les condicions del viatge. Un any després de l’arribada dels tècnics de barri cal treballar per tal que arribin a ser més accessibles a tota la ciutadania, que puguin impulsar amb major capacitat projectes als barris i que tinguin capacitat de resposta davant les demandes veïnals. Cal dotar-los de millors eines però ara ja han demostrat que la seva tasca és molt positiva.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Vull entendre que tu ets un dels tecnics de barri de l'Ajuntament?.
Vull entendre que tu ets afin (afilitiat) a ICV? Quina casualitat que gairabé tots/es els tecnics de barris i altres "directius" de serveis a les persones i territorials des del nivell 24 cap amunt de l'organigrama municipal de Barcelona sigueu afins a ICV.
Segurament és pura casualitat, o segurament quan us van seleccionar entre tots els candidats vosaltres vau ser els millos perfils (afins a la politica de ICV.
Com a vei d'Horta, vull dir-te que la feina que feu és de simple gestor(corre ve y dile)pero no doneu solucions, segurament perque no sabeu més (una persona no pot saber de tots els ambits).
Ni la vostra figura, ni la dels altres directius de nova creació gracies al Barcelona 2.0 és necessaria.
Sabs elq ue necessitem als ciutadans d'Horta i de Barcelona: FEINA. OFERTA PUBLICA D'OCUPACIÓ. Amb el teu plus i els dels teus altres colegas del BCN 2.0 quants llocs de treball s'haguessin pogut crear? Quanta gent aturada podria tenir ara mateix un salari?
Si ets un tio social (i d'ideologia ICV) deixa de fer apologia de l'egoisme individual i reparteaix la riquesa.TREBALL PER A TOTS

Pere Nieto ha dit...

No sóc tècnic de barri. Cap tècnic de barri del districte és afí a ICV que jo conegui. I jo no sóc afí, sóc militant i tinc un càrrec de confiaça polític, ho poso a la presentació del meu blog. És fàcil parlar així sense cap dada.

Anònim ha dit...

Tal i com assenyales tens un càrrec de confiança politic. Un càrrec pel qual cobres un sou molt alt. De quant estem parlant?
Un sou que per cert el paguem tots els ciutadans i ciutadanes d'aquesta ciutat, i no pas els militants del teu partit que son els que t'han depositat la confiança!!!!
Perque el teu salari els veins sabem que surt del capitol I dels pressupostos municipals, és a dir que sabem que el salari dels consellers no electes (com tu) surten del mateix calaix d'on surten els salaris dels empleats municipals.
Em dius que és facil parlar així, jo et dic que és tot el contrari és molt penos haver de dir el que jo dic, i més a algu que és diu d'esquerres de debó...
Torno a reiterar la meva postura, i ara amb més contudencia que abans, dons ja se que m'estinc dirigint a un "militant que te un càrrec de confiaça polític d'ICV": el Barcelona 2.0 que vosaltres heu votat i aprovat en el Ple municipal, serveix per amortizar llocs de treball (destruir empleo), el que feu és donar plusos i agumentar el sou a uns quants creant un organigrama totalment directiu, a costa de buidar la base d'empleats municipals. Aquest locs de treballs amortizats els quals fins fa poc ens donaven un servei als veins, han desaparegut perque els heu donat a empreses privades (l'externalització que dieu) que es porten un futemem de pasta, que tenen precaritzats als seus empleats (precarització és alló que dius que estas en contra)i que no donen un servei qualificat perque no tenen formació ni informació suficient.
Mestres tant que passa, que els veins tenim cada vegada més i més un servei més i més deficitari... Però no pasa res, perque TU CADA MES COBRES UN SALARI MOLT ALT (cobres molt més que el salari minim interprofesional?, cobres més que el subsidi de desempleo? cobres més que la pensió ...?)
Sigueu DIGNES, torneu a treballar allà on treballaveu abans (de mestre no?)i dediqueu-vos a fer politica fora del vostre horari laboral.
Deixeu els vostres SALARIS per crear EMPLEO.
TREBALL PER A TOTS I TOTES.

Jordi ha dit...

i aixi el podras agafar, tu??

Anònim ha dit...

Continua jugant a bitlles que et manté el cap alienat.
Pilota!!! i servil.
De pilotes i servils com tu s'aprofita tota aquesta colla de "funcionaris de la politica".
Jordi, pensa per tu mateix i sigues critic amb el que passa ala teu voltant.
La critica ajuda a avançar. No tot és tocar pilotes, o bitlles