dilluns, 8 de juny del 2009

Més dades

Sols algunes dades que em van venint al cap en aquestes primeres hores després de la jornada electoral.
- Es parla sempre del pes dels vots del PSC per salvar al PSOE. Si no m’he equivocat representen un 11’66€ dels vots absoluts. En el cas d’ICV representen el 20’4% del vot a nivell estatal.
- A Catalunya el vot en blanc ha estat del 2’94% (al 2004 va ser del 0’55%) i el vot nul ha estat del 0’77% (el 2004 del 0’21%).
- Una candidatura ecologista s’ha convertit en la 6 força a Catalunya amb el 0’97% dels vots. UPD és la 8 força a Catalunya amb 0’8% i Libertas (Ciutadans) la 10 amb un 0’36%. Si els sumem sols obtenen un 1’16%.
- Si sumem les forces d’esquerres que no obtenen representació i forces ecologistes (que evidentment no tenen la mateixa orientació però ens dóna una dada) sumarien a Catalunya al voltant del 3%.
A Horta-Guinardó:
PSC 39%
PP 19’32%
CIU 17’11%
ICV-EUiA 8’3%
ERC 8’2%
Aquests resultats ja els comentaré de forma més àmplia.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Parlaves anteriorment de demagogia i realitat. Dons aquí o tens; et semblen prou reals els resultats?.
Sembla que aixo de construi una Europa diferent no es lo que vol la mayoria de Europeos. Segurament estan tots equivocats o no heu insistit prou.
Dius que em de canviar las coses i treballar mes. Dons las coses están con las teniu vosaltres, i no cal que treballeu mes, cal que treballeu mijor.
No hi ha cap força anticatalana, com tu dius, ni han partits amb altre visió (que no es nova, sino la de sempre), que es diferent a la vostra. Aixó si es veritáblement DEMAGOGIC.
Dius que la desafectació perjudica clarament a la esquerra; evidenmet, la desafectació es amb la esquerra, que es qui mana i no ho fa be. Es posipla que la abstenció encara us sigui beneficiosa. Y et recordo, per deixaro clar, que en altres paisos on mana la dereta han revalidat. Així dons, no justifiqueu el resultat amb la crisis. Deu ser un altre cosa, no et sembla?

Pere Nieto ha dit...

Jo he justificat els resultats per la crisi? M'he llegit els articles unes quantes vegades i no ho trobo.

Anònim ha dit...

Es perque estalvi-is fer-ho.