dilluns, 9 de març del 2009

Consellers de barri

Hi ha gent que em comenta a preguntar per la figura dels consellers de barri. Miraré d’explicar-ho el millor que pugui. Els consellers de barri seran les persones responsables des de l’equip de govern de liderar políticament els consells de barri, les relacions amb el moviment associatiu i la comunicació entre el Districte i la ciutadania a cada un dels barris d’Horta-Guinardó. Per tant a partir de l’aplicació del nou model territorial hi haurà tres noves figures ( al Districte, hi ha Districtes que ja tenien la figura del conseller de barri), que seran el Consell de Barri, el Tècnic de barri i el Conseller de Barri. L’objectiu és acostar la participació a la gent i afavorir un seguiment molt acurat de la gestió dels temes del Pla d’Actuació del Districte i del desenvolupament del Pla d’Equipaments. Els Consells de Barri es crearan molt possiblement passat l’estiu. Hi haurà un Consell a cada barri, és a dir onze a Horta-Guinardó. Es reuniran de forma ordinària dos cops l’any i permetran la participació d ela ciutadania per expressar propostes, queixes, demandes ... El Tècnic de barri serà la figura enllaç entre tota l’estructura del Districte i la ciutadania. Per tant una entitat quan hagi d’adreçar demandes de caràcter tècnic ho farà sempre a través d’aquest Tècnic. Bé siguin demandes de millora del paviment, com suport per la Festa Major o impuls de programes de convivència. El Conseller de Barri és qui exercirà la representació política del govern del Districte de forma més intensiva a un barri, de forma coordinada amb la Regidora del Districte. En breu es nomenaran els Consellers de Barri, ja que és una competència del govern, com ho és nomenar el conseller d’esports o la consellera d’urbanisme. Posteriorment amb la creació dels Consells de Barri tots els grups municipals també tindran representació en cada un dels Consells de Barri. Ara la tasca d’aquests consellers i conselleres és començar a conèixer més intensament el territori, les entitats i les característiques del seu barri i per tant la gent que sou de les entitats aviat començareu a conèixer qui són.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

El tema serà saber quin poder real tindran aquestes figures o si solament serveixen com a mers transmissors del que diu la gent. Si és així, transmissors, solament estem carregant l'estructura i fent un passadís dels miralls, el que havia de passar tothom per a parlar amb el rei de França, que l'unica cosa que farà és que propostes i iniciatives es perdin pel camí. S'estan posant massa filtres i això no és bo.

Anònim ha dit...

Me parece mal que se amplie personal en la administracion y mas en los tiempos de crisis que padecemos. Se supone que para ese menester existen ya los distritos y sus regidores, que ya son muchos.
No me parece buena idea, y ademas no creo que de buen resultado.

Manel J. Camps ha dit...

Pere,

El José Rodríguez en el seu bloc deia que a partir del mes de març seria conseller de barri de la Vall d'Hebron. Una pregunta, qui són els consellers d'Horta i del Carmel.

Gràcies,

Pere Nieto ha dit...

Jordi, potser no són filtres. És impossible parlar tots els temes de 170.000 habitants amb un sol representant polític a plena dedicació, potser cal baixar una mica el nivell, tot i els riscos que jo mateix reconec. No és cert que hi hagi molts polítics al Districte treballant de forma exclusiva, ara caldrà justificar la nova funció. De moment el govern ha decidit una proposta de distribució per barris que en pocs dies ja us podré comunicar.

Anònim ha dit...

Tanbien podriamos poner policias a la policia, para que haga su trabajo. O tal vez basureros al servicio de limpieza para que limpien por ellos. Insisto, no es justo para los ciudadanos el ampliar funcionarios. Que cada cual haga su trabajo. Es normal que en España haya 3 millones de funcionarios?(cifra parecida a EEUU). Los politicos actuales han perdido el norte, y no son conscientes de que estan para administrar al ciudadano. No para gestionar a su libre alvedrio, sin mirar por la contencion del gasto publico y sin asumir completamente sus responsabilidades. Esa medida incrementará la burocracia y relentecirá las gestiones. En la vida privada a nadie se le permite subcontratar para que le solucionen la papeleta, y menos a cargo de los demas.
Tal vez cuando uno no es capaz de gestionar su trabajo, deberia dejar paso a alguien mas capaz.

Anònim ha dit...

Es normal que en España haya 3 millones de funcionarios?(cifra parecida a EEUU)

En estados Unidos los trabajadores del sector público de todas las administraciones y ramas llega a los 22 millones de empleados:

http://www.bls.gov/news.release/pdf/empsit.pdf

Sin contar las tropas y otros tipos de trabajadores públicos no asociados al "Public Government".

De hecho la densidad de trabajadores del Public Sector en los USA es bastante alta (roza el 20% del conjunto de empleados) en Catalunya ese porcentaje está en el 15%.