dijous, 5 de març del 2009

Casal de la Font d'en Fargues


Elsa Blasco ha presentat en roda de premsa l’inici de les obres de rehabilitació del Casal de la Font d’en Fargues, del carrer Pedrell. El passat 20 de març de 2007 el Districte d’Horta-Guinardó va signar un acord amb l’Arquebisbat de Barcelona i la Parròquia de Sant Antoni de Pàdua pel qual l’Ajuntament es comprometia a adquirir el Casal. Aquest acord posava punt i final a una llarga reivindicació veïnal per aconseguir la titularitat pública del Casal i poder iniciar una remodelació necessària degut a l’estat d’abandonament en el que estava aquest edifici tan singular del barri de la Font d’en Fargues.
Una de les tasques que també ha fet el Districte és donar sortida a llocs alternatius, mentre durin les obres, a les entitats que actualment acollia. Entitats tan diverses com l’AVV de la Font d’en Fargues, dos grups de teatre (El Casinet i Equiliquà), grup coral Fusa, grup d’òpera OODEE, Esplai Xangó, cicle “Els divendres musicals” i el grup de música “Els txipets”. Igualment ha estat bressol d’altres projectes culturals com la Coral Font d’en Fargues o l’Orquestra Felip Pedrell.
Un cop finalitzades les obres les entitats podran tornar al fer servir el Casal i aquest podrà generar encara una millor oferta cultural pel barri. El president del Casal de la Font d’en Fargues, Guillem Ruppman ha volgut agrair a la Regidora Elsa Blasco la seva tasca per aconseguir la titularitat pública del Casal i la seva remodelació, i ha demanat que es mantingui el compromís de salvaguardar els elements patrimonials més destacats de l’edifici. El president del Casal també ha recordat que un cop assolides dues de les joies pel barri (Masia i Casal), ara caldrà començar a treballar per l’element que dóna nom al propi barri, la Font d’en Fargues.