dimarts, 25 de novembre del 2008

Sobiranisme a ICV?

L’Assemblea Nacional d’ICV ha representat un salt qualitatiu molt important en el tractament de la qüestió nacional. Un grup de persones encapçalades per històrics referents nacionalistes d’ICV com Josep Maria López Llaví, Jordi Altarriba, neus Canelles o Enric de Vilalta van elaborar un manifest sobiranista de cara a l’Assemblea d’ICV. Aquest manifest va rebre el suport de més d’un centenar de persones de l’organització, fet força inusual fins aquell moment. Moltes de les persones eren gent jove, adherits de feia poc temps i persones amb forta vinculació a territoris i per tant el manifest demostrava que dins ICV hi havia un espai important per defensar l’espai nacionalista. Alguns dirigents s’hi van sumar com l’alcalde de Cerdanyola Toni Morral, el diputat Francesc Pané o l’eurodiputat Raül Romeva que ha fet una tasca fonamental en aquest sentit. La direcció va ser conscient de la necessitat d’incorporar propostes d’aquest manifest, entenent que representàvem una sensibilitat en clar creixement dins ICV. Per tant el document d’estratègia política ha recollit bona part de les nostres esmenes. Però més enllà del document, la resolució aprovada a l’assemblea per amplíssima majoria representa un salt important i ho concretaré en tres aspectes:

- S’admet el terme sobirania sense cap mena de complex.
- Es parla de l’objectiu de l’Europa Federal dels Pobles per tant no es planteja com a objectiu un Estat Federal.
- Es convocarà una Convenció Nacional d’ICV sobre aquest tema per a principis de 2009.

El discurs sobiranista ha fet forat dins ICV i s’ha incorporat com un element important en el discurs polític de l’organització. Sens dubte una de les grans notícies que jo he he tret d’aquesta Assemblea.

1 comentari:

Mercè Solé ha dit...

Hola, Pere, veig que estàs animat. Jo també, tot i que no exactament en la mateixa línia. El teu post ha inspirat el meu d'avui i em serveix per pensar...
Una abraçada,
Mercè