dijous, 14 de febrer del 2008

PERI del Carmel

Afrontem la remodelació del barri del Carmel. Tal com planteja l’Elsa, de la desgràcia ha de néixer l’oportunitat i l’aprovació inicial de la modificació puntual del Pla General Metropolità en l’àmbit del Carmel (des d'aquí heu de buscar els dossiers corresponents i els teniu en pdf) que ahir es va presentar públicament serà un pas decisiu en aquest sentit. El barri del Carmel va néixer a partir d’un desordre urbanístic important. Això ha permès que tingui greus mancances en espais oberts, espais lliures, equipaments o fins i tot que es produeixin algunes situacions d’infrahabitatge importants. El barri havia reivindicat àmpliament una remodelació d’aquesta importància. L’esfondrament de les obres del Metro va significar un canvi en la manera d’entendre el barri. La ciutat va mirar al Carmel. Sempre he defensat que l’actuació de resposta a l’esvoranc del carmel va ser molt bona. Ara però no es tracta de refer allò que es va trencar, es tracta d’impulsar mesures per avançar en un barri que ha de guanyar qualitat de vida. I és cert que això significa substitució d’habitatges i debat profund, però cal aforntar amb valentia la necessitat de repensar el barri. L’Agència del Carmel i el Districte hauran de treballar a fons i fer-ho bé. Cal respectar els drets de les persones afectades, caldrà afinar molt bé en les actuacions d’esponjament del barri i impulsar nous equipaments necessaris, però segur que estem en la bona línia.

2 comentaris:

Jordi ha dit...

L'han rebutjat al plenari del consell municipal. La gran majoria de coses son del PAM / PAD aprovades per unamimitat per tothom, (entitats veinals, forces politiques del districte, veins electes al Consell Ciutada entre altres) despres de mesos de treball de força gent. Gent que va deixar moltes hores de feina altruista. Espero com a minim que les forces que s'han opusat expliquin quines perspectives tenen a més del NO pel NO. que aquest ja el sabem.

Seria bo saberho abans d'unes eleccions que tenim aviat, crec.

Anònim ha dit...

Hay millones de razones para decir no a la reforma del Carmel. En primer lugar por que pretenden derribar 1000 viviendas por tres perras, que no infraviviendas como se las ha calificado de forma injusta. Casas y casitas con huerto, pequeños jardines con bellas flores y frutales, edificios recién rehabilitados aún cuando algunos requieren de reforma y todos ellos tienen en común que no superan los tres pisos de altura y poseen terreno no edificado. Os invito a pasear por Bernat Bransi, Conca de Tremp, Llobregós, Hortal, Pasarell, Alguer (un paraiso de casitas con frutales), Fastenrath, Calderón de la Barca. Y no os perdais las vistas, son espectaculares. Y encima solo van a construir un 0,7 por ciento de vivienda de protección oficial, el resto de reparte entre parques y jardines, dotaciones y como no, el sector privado.

Como afectado y vecino del Carmelo que ha conocido la noticia a través de la prensa, estoy indignado. Yo pago el ibi, el irpf y la hipoteca, no el ayuntamiento. Este ente decide especular con nuestros pisos y ni siquiera tenemos derecho a estar informados.
Y otro tema sangrante es la indemnización que se cobra por el piso afectado, es un precio indigno, injusto tal y como denuncian las víctimas afectadas por procesos urbanísticos en toda Barcelona, La Clota, El Coll, Tres Turons, Torré Baró, etc.
Eso sí, te ofrecen un piso de protección oficial tras las criticas recibidas por el Ayuntamiento con motivo del Forat de la Vergonya. Pero el piso no es gratis y lo que denuncian muchos afectados es que la indemnización no le alcanza para pagar ni el 30 por ciento del piso nuevo.

Si quieren reformar derribar el carmelo háganlo en cinco años, no nos tengan eternamente afectados como varios barrios de Barcelona. Y paguen indemnizaciones justas a precio de mercado. Y que se reciban en el momento de la expropiación no veinte años más tarde tal y como denuncian los afectados por el Forat, que aún no han recibido las indemnizaciones por haber osado a pleitear con el Ayuntamiento por un precio justo, no justiprecio.
Basta ya de especular con nuestros pisos, con nuestra vida, con nuestra familia.