dissabte, 23 de febrer del 2008

Carmel, trist episodi.

La jornada prèvia a l'inici de la campanya electoral ens ha deixat un trist episodi de manca de rigorositat del tripartit de l'oposició municipal (CIU, PP i ERC). La no aprovació de la modificació del PGM pel barri del Carmel suposa un greu problema per afrontar les necessàries reformes al barri, justificat tan sols des de motius estratègics. No hi ha cap element urbanísitc que s'hagi aportat per part de cap dels tres grups com a fonamental per votar en contra. Tots tres grups municipals al·leguen manca de participació i informació. Amb els 3 grups municipals esmentats es va fer una reunió epsecífica per explicar-lis el projecte. Tots tres grups van participar de les dues sessions monogràfiques de la Comissió de Seguiment de l'AERI on es va tractar aquest tema. En cap cas van expressar cap objecció al projecte. Això és la seva participació? Quan els consellers i regidors dels grups municipals assisteixen a una comissió de seguiment aprovada pel Consell Plenari i no exposen ni un sol argument estan fent participació? Quan les entitats i persones de la comissió han expressat el seu suport global al pla i el compromís de seguir treballant fins a l'aprovació definitiva, qui és que no escolta a les entitats veïnals? Quin sentit té ser conseller de districte quan es participa d'òrgans de govern, seguiment i participació sense influir dins del propi grup municipal? Aquesta és la nova manera de fer política que tenen alguns? Cal reforçar el paper dels consellers i conselleres de Districte, ho tinc clar, però algun partit aquest cop s'ha lluit del tot. I el pitjor de tot és que ahir no es va poder iniciar un projecte fonamental pel barri del Carmel, que acabarà tirant endavant segur, però que alguns han intentat rebentar. I si es considera que el pla tenia grues problemes o que s'han fet errades en el procés que es digui, a les reunions, de cara als veïns i no quan ja és massa tard per rectificar.

5 comentaris:

Jordi Coronas i Martorell ha dit...

Hola Pere,
la resposta al teu article mereix ser extensa i acurada, per això proposo que els qui tinguin interés en conèixer-la entrin al meu bloc:
http://jordicoronas.blogspot.com

Anònim ha dit...

Hola Pere,

Totalment d’acord amb tu.

He anat al blog del Sr. Corones per veure la resposta extensiva que diu que es mereix el teu escrit, i no he trobat cap argument convincent que expliqui la raó del seu grup per aturar un projecte en el que s’ha estat treballant duran molt de temps i que compta amb un ampli suport veïnal.

Tractar de justificar la negativa dient, per exemple, que no es creu que el termini de realització en 12 anys sigui fiable, em sembla realment pobre, ja que el que si que es veritat, es que si no es comença, no s’acabarà mai.

Com a veí del barri, demano al Govern del Districte que vinguin al Carmel a explicar-nos que el projecte que ha de millorar el nostre barri, ha estat aturat sense argument pels partits de la oposició, que pel que sembla no volen que el aquest millori de manera substancial, i a aquests, als partits de la oposició, CiU, PP i ERC, els hi demanaria que ens vinguin a donar els seus “convincents” arguments pels quals han dit NO al projecte.

Si no ho fan, hauré de pensar que una vegada més, han donat prioritat a raons partidistes, en comptes de preocupar-se de veritat de les necessitats i esperances dels veïns.

Puc pensar també que com que al Carmel es vota majoritàriament socialista, tant CiU com el PP i ERC saben que no hi perdran vots i en canvi, dient NO al Govern de Barcelona, reforcen la seva, diguem-ne, autoritat, en front dels seus seguidors i votants amb un missatge que en realitat els hi vol dir “estem a la oposició, però com veieu a l’Ajuntament manem nosaltres”.

Tot plegat una mica trist, no?.

quiri ha dit...

La gent del Carmel estem farts de servir d'arma política per a gent que fan de la política una professió lucrativa. Que obliden la gent a qui haurien de servir.
Espero que rebran el que han conreat: ERC, CIU, PP, no sou del meu barri, no feu pel meu país.

Pere Nieto ha dit...

El pla del Carmel tirarà endavant i ja anirem infomrant de com queda tot plegat. Ha estat un episodi trist, però espero que tohom hagi pres bona nota.

Victor Valls ha dit...

Trist episodi, ja ho pots ben dir !!!
I tristos arguments amb el que es justifica el portaveu d'ERC al districte. No facilitar la modificació del PGM, es retardar les necessàries millores urbanístiques al Carmel.