dijous, 13 de desembre del 2007

TV3 la seva, TVE la de més enllà

Aquests dies s’ha despertat una gran polèmica a l’entorn de les declaracions de Joan Ferran sobre TV3 i Catalunya Ràdio. No comparteixo les seves opinions, ja ho he expressat en el blog del Xava, però com sempre ens quedem en l’anècdota. No aprofundim en la qualitat de la televisió, no podem quedar-nos sols en si ens agrada o no la "línia editorial" de determinats programes o presentadors. El senyor Joan Ferran hauria de ser igual de contundent reclamant perquè TVE no té com un dels seus objectius la defensa de la llengua catalana, gallega o basca. Potser abans hauríem de parlar de si programes com la Masia de 1907 o no em ratllis aconsegueixen objectius de televisió pública dins de la programació de TV3. Personalment crec que No em ratllis dóna una imatge de nens repel·lents, catalanets que fan molta gràcia, però crec que els infants haurien de jugar un altre paper a la televisió. Perdó però aquest programa el fa la Júlia Otero ... I si volem ser tan exigents potser que ens preguntem per la programació de TVE, avui mateix programant dues joies seguides, "Cuéntame com pasó" y "Desaparecida" (És igual, dilluns podíem gaudir de "Mira quien baila" i "Crímenes que commocionaron al mundo".I de TV3 més greu trobo que els informatius dels diumenges estiguin programats en funció de les carreres de fórmula 1. Potser no he aprofundit prou en les declaracions de Joan Ferran i per tant no he vist que això està tret de context i que ell feia una crítica molt més àmplia de la televisió pública actual. Potser no he vist que el PSC està denunciant la situació de TVE. És possible que com que acostumo a veure TV3 i a escoltar Catalunya Ràdio, entre d’altres, això no ho treguin i per tant jo no ho sé. O potser és que la queixa en realitat era una demanda de quota d’aparició, però llavors no el vaig entendre. Per cert crec que com a ICV no sortim gaire ben parats ni a una televisió pública ni a l’altra, però no seré jo qui em queixi.

2 comentaris:

Xava ha dit...

¿Com a de ser la línia editorial d'una televisió o ràdio pública? Aquesta és la quëstió de fons que crec que en planteja en Joan Ferran i que em sembla que compartim molts.
Aixó és pot aplicar a RTVE?
Doncs, sí. De fet, cal una televisió pública amb 4 canals (en digital 8) i amb quasi 200 emisores de ràdio.
Jo crec que no, i que el millor que es pot fer es privatitzar-les.
El cas de TV3 es força particular: es un mitja que equilibra l'oferta lingüisitica de la televisió i que l'obliga a una programació obertament comercial (per aixó programes con NO EM RATLLIS).
PRADO DEL REY no es per a tirar coets, però.
Que l'estat, i no només la TVE, amb l'institut Cervantes al capdavant, les universitats, etc tindrian que promoure la riquessa lingüística del pais: Completament d'acord.
Que Canal 9 i TeleMadrid són un niu de propaganda i manipulació? També.

Però, quina cal que sigui la línia editorial del mitjans públics catalans (no la seva llengua "vehicular")? Totes les altres preguntes no donen resposta a aquesta.

Anònim ha dit...

home
pues prefiero ver 100 veces antes el cuentame en TVE que el enesimo documental sobre la guerra Civil en TV3 , Canal 33 y BTV hablando de la heroica resitencia catalana contra la perfida españa, los terribles bombardeos sobre Barcelona( ni que fuera Dresde...cayeron mas bombas sobre Madrid pero....)y las hazañas de todos esos antifascistas catalanes , titanes de la libertad..( que poco se menciona a los burgueses catalanes que financiaron a Franco con fruición)
como aun menos a los ministros anarquistas fusilados ( uy si se apellidaban perez y lopez...) mientras que Companys pasa a ser un
Mito inmortal....
Es obvio que es mas facil ver la molecula en elojo ajeno que la piramide en el propio........