dimarts, 6 de novembre del 2007

Jordi Hereu a Horta-Guinardó



Ahir vam celebrar una reunió a Horta-Guinardó del procés participatiu per l’elaboració del Pla d’Actuació del Districte (PAD 2007-2011), on estaven convocades les 12 Associacions de Veïns i Veïnes del Districte, les 2 coordinadores d’Entitats i el Consell de la Joventut. La reunió va comptar també amb la presència de l’alcalde Jordi Hereu, a més de la Regidora Elsa Blasco. Va ser una reunió molt interessant, on les entitats van poder expressar a l’Alcalde algunes de les principals demandes que tenen en relació a aquest mandat i també algunes de les mancances que consideren que té l’Ajuntament de Barcelona. Crec que va ser una reunió interessant.
La reunió va evidenciar, al meu entendre, alguns aspectes positius:
Les entitats van ser molt conscients de la importància de poder transmetre directament a l’Alcalde les seves inquietuds.
Es va evidenciar que el Districte d’Horta-Guinardó és permeable, escolta i fa el possible per donar resposta als problemes de la ciutadania.
Estem duent a terme un procés participatiu de PAD realment intents i interessant.
De totes maneres també és cert que les entitats es queixen de la manca de resposta municipal a moltes coses. Dóna la sensació que l’Ajuntament és un elefant incapaç de donar respostes àgils als problemes més immediats de la ciutadania (neteja, sorolls, manteniment, parcs i jardins ...) En aquest tema haurem de treballar molt. Hi ha motius objectius per entendre el malestar de les entitats amb alguns serveis municipals, però tampoc es poden generalitzar les crítiques. Ahir un dels assistents, Agustí Xifre, va dir "no us acusem de falta de paraula, us acusem de falta de fets". Aquesta frase té una part irònica, com totes les intervencions de l’Agustí. No la comparteixo ni molt menys del tot, no crec que al Guinardó se’ns pugui acusar de falta de fets, precisament. De totes maneres potser sí que expressa que a vegades a l’Ajuntament entre allò que decidim que s’ha de fer i allò que passa al final hi ha una certa distància. Aquest mandat també haurem de parlar d’això.