dimecres, 13 de juny del 2007

la barcelona en minúscules

Dissabte es constitueix el nou Ajuntament de Barcelona. Una nova etapa que vindrà marcada, entre d’altres coses, perquè l’equip de govern no tindrà la majoria absoluta. Aquesta serà una novetat que caldrà gestionar i que pot obrir debats apassionants pel futur de la ciutat o en canvi tacticismes per deixar-ho tot igual. ICV-EuiA estarem al govern de la ciutat, assumint sens dubte un paper central i treballant de forma decidida perquè realment aquest sigui el mandat de les polítiques socials.
Passada la ressaca dels resultats electorals i de la renúncia d’ERC a estar al govern municipal de Barcelona cal començar a debatre a fons quina ha de ser la nova orientació de la ciutat de Barcelona. Ahir al diari El País, l’arquitecte Josep Maria Montaner feia una aportació interessant al seu article El modelo Barcelona. La gestió pública, participativa i amb mecanismes de control ha d’iniciar una nova època de l’urbanisme a la ciutat.
Però no cal inventar-ho molt. Hem pensat, hem teoritzat i hem concretat una bona proposta a la conferència que Imma Mayol va fer el passat mes de setembre de 2004 sota el títol de La Barcelona en minúscules. Us recomano que us la llegiu, que la comenteu, que en feu aportacions. Tal com van les coses en política més de 2 anys i mig des de que es va fer aquesta conferència poden semblar una eternitat, però aquesta conferència va marcar una petjada.
Li demano als meus Regidors i Regidores d’ICV-EuiA que des d’aquest dissabte tindran la corresponsabilitat de governar la ciutat que treballin a fons per fer possible, dia a dia, aquest projecte de Barcelona.