dilluns, 28 de maig del 2007

Breu balanç a BCN

Els resultats electorals diuen clarament que els tres partits d’esquerres hem perdut a Barcelona un regidor cada formació. Però evidentment aquesta dada no pot amagar que l’impacte d’aquesta pèrdua no és igual a cada casa. El PSC torna a baixar el nombre de regidors i queda sols a dos de CIU, però l’efecte Hereu ha permès frenar una tendència que semblava clarament de descens. És per tant una baixada molt suau i que permet mantenir plenament els seus objectius. A les seves mans estar aconseguir que la consolidació de l’Alcalde els permeti consolidar o millorar resultats de cara a les properes eleccions. ERC s’emporta un cop considerable. Passa a ser la cinquena força a l’Ajuntament i perd 8 conselleries de districte. ICV-EUiA surt també molt tocada, perd 45.000 vots a la ciutat i 2 conselleries de districte. El pitjor no és el resultat que hem tret sinó la diferència entre els resultats i les expectatives. CIU ha aconseguit una dolça derrota, no ha sabut aprofitar una crisi de participació per assolir el liderat de la ciutat però treu uns resultats molt dignes que li permeten seguir treballant amb optimisme. El PP manté els 7 Regidors. La seva dura campanya no els ha permès sumar suports, però segueixen tenint una important presència a l’Ajuntament. PSC, CIU i PP respiren pensant que han salvat els mobles. ICV i ERC cal que afrontem amb rigor el nostre futur, els resultats són un gran exercici de modèstia.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

de quins districtes s'han perdut les conselleries? com es calcula això?
gracies

Pere Nieto ha dit...

Això és llei d'hont. ICV ha perdut un conseller a Eixample i 1 a Sant Martí. Si vols envia'm un mail a pnieto@bcn.cat i t'envio la distribució de consellers de tota la ciutat

Anònim ha dit...

El dubte que tinc ara, es si els partits pensen fer realment una reflexió, tal i com han dit tots ells, per el tema de l'amplia abstenció. Ho poso en dubte, donat que aixó ja ho van dir quan la meitat de la població no va votar per el nou estatut.

Es veu que van fer prou bé els deures, donat que va tornar a succeir el mateix per a les autonómiques a la Generalitat, i en aquella ocasió van tornar a dir que pendrien nota i que ho corregirien, que havien captat el missatge.

Doncs bé, s'ha demostrat que per als polítics, la tercera no va la vençuda. Ara que novament han tornat a dir que prenen nota, analitzaran i corregiran.

Potser no es donen conte, que aquest es un dels motius de la falta d'interes de la gent?? Quan faran alguna cosa per a corregir totes les coses que "han apuntat", "han notat" i "han analitzat"??

Jo crec que, com sempre, faran un mutis i les properes tornarem a veure les mateixes cares, dient el mateix.

L'únic que aconseguiran, es que al final només hi vagin a votar els afiliats als propis partits.