dimecres, 23 de maig del 2007

Feminitzar?



Aquests dies estem parlant de que volem feminitzar la política i la societat. Volem feminitzar la ciutat de Barcelona. Aquest és un dels elements que a la campanya d’ICV-EuiA hem fet aparèixer amb força. Sovint aquests conceptes porten a la confusió. Feminitzar la ciutat vol dir donar valor a allò que històricament han aportat les dones a la nostra societat. Feminitzar vol dir donar-li pes a la cura (de les persones, de la pròpia ciutat). Feminitzar vol dir afegir passió i emocions a la raó. Però que ningú confongui, feminitzar no és tan sols posar més dones a les llistes. Primera perquè no tan sols les dones poden feminitzar la ciutat. I segona perquè no totes les dones poden feminitzar la ciutat. El que no podem negar és que l’aportació dels homes i de les dones a la societat ha estat tradicionalment diferent. No ens conformem en garantir una oportunitat d’igualtats, volem que allò que històricament han aportat les dones tingui el valor que es mereix. La nostra ciutat necessita aquests valors, per això volem feminitzar Barcelona. La foto de l’acte de dilluns al Boca Nord és molt explícita del paper que juguen les dones en la política d’ICV-EuiA a Horta-Guinardó, tres dones ponents (Anna Mir, Teresa Ortega i Elsa Blasco), amb un cartell de la nostra cap de llista, Imma Mayol. Però del que estic més orgullós no és de que fossin tres dones, del que estic orgullós no és de que la Regidora hagi estat una dona. El que m’omple de veritat és que l’Elsa durant aquest mandat ha sabut donar valor allò que les dones han sabut aportar històricament a la nostra societat. L’Elsa és un clar exemple de com es pot feminitzar la política i la vida dels nostres barris.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

esta muy bien la foto, esta muy que la regidora de tu distrito haya sido una miujer, y espero que repita, pero no vayas tan rápaido, hoy por hoy los hombres no feminizan, en el mejor de los casos teorizan o como mucho aplauden la feminización, pero de momento feminitzar solo lo hacen las mujeres porque son las quelo necesitan, las que lo reclaman, las quelo viven, las que saben lo que quiere decir y para eso tienen que estar en las listas, y en los cargos y en el diseño de esa ciudad de la que hablas
Tere S.

Pere Nieto ha dit...

Estic d'acord en gran part. L'únic que plantejo és que no per ser dona necessariament estem feminitzant la política o la societat. Hi ha dones amb capacitat de fer-ho i crec que l'Elsa és un bon exemple. Jo no assumeixo el fet de feminitzar la pol´tiica a Horta-Guinardó, simplement em sento orgullós que l'Elsa ho faci.

Gràcies pel teu comentari.