dilluns, 28 de desembre del 2020

MÚSICA EN VIU I TEATRE 2020

 


Música en viu

Ha estat un any molt dur per la gent que ens agrada la música en viu. Però sobretot ha estat un any molt bèstia per tota la gent que es mou professionalment a l'entorn de la música. Grans artistes han anul·lat gires però se'n sortiran, però hi ha milers de persones (artistes, tècnics, gent que treballa a les sales de concert...) que patiran molt. Vivim a un país que no es creu la cultura i la cultura en viu. La pandèmia ha posat damunt la taula aquest drama. Intentaré anar a molts més concerts el proper any, serà un bon senyal de que es poden anar normalitzant les coses. És cert que he anat a 30 concerts aquest 2020 però ha estat aprofitant qualsevol ocasió, concerts de petit format, sales petites, alguns concerts a l'aire lliure. Per exemple un any on agrair un cop més el miracle del bon jazz a Montbau gràcies al Xavier, el Jaume i companyia.

Musicalment també vull destacar el que ha estat el tancament de la sala Rocksound, derivada dels plans urbanístics del Poblenou més que de la COVID. Una sala imprescindible pel rock de la ciutat, una sala que s'havia convertit en un referent. I sobretot una sala on em sentia a gust i que em permetia descobrir molta música. Espero que el 2021 també representi la tornada del projecte Rocksound.

Finalment comentar que el confinament va suposar un gran nombre d'experiències de música online (concerts en streaming, col·laboracions online, reversions de clàssics...) cal valorar la capacitat que alguns músics han tingut per generar uns espais de proximitat. Un format que em va permetre descobrir, per exemple a Travis Birds, però en general un format que no ha acabat de funcionar. També és l'any que he escoltat més Spotify.

Aquests són alguns dels artistes que més he gaudit aquest 2021 en viu:

  • Coque Malla (Razzmatazz)

  • Morgan (Sala Apolo)

  • Dan Brothers i Dewolff (Sala Wolf)

  • Bywater Call (Rocksound)

  • Maruja Limón (Poble Espanyol)

  • Lluís Coloma (Festival de Blues de Barcelona)

  • Bob Wayne (Rocksound)

  • Marc Ferrer Trio amb Marian Barahona (Montbau)


Teatre

L'any passat vaig viure molt el teatre, aquest any no ha estat igual, evidentment. No he pogut anar a obres que ja tenia previst com Pedro Páramo o El gran combat,. En total he vist 14 obres. I la majoria d'elles a la Beckett. És un luxe una sala que programa obres de qualitat, a un preu molt econòmic i a sobre al costat de casa meva! De fet just la meitat de les obres les he vist a la Beckett. D'aquesta sala vull destacar algunes de les obres dins del cicle de la mort: “Aquest país no descobert...” magnífica reflexió sobre la mort del pare, “Celebraré mi muerte” text personal sobre l'eutanàsia o “Karaoke Elusia” una obra sobre el suïcidi juvenil que m'ha impactat i més tenint en compte la joventut dels intèrprets. De la resta em va agradar molt “El romancero gitano” al Goya amb la Núria Espert, “Winnipeg” al teatre Akadèmia “Excalibur...” i “Roges” dins Festival Escena Poblenou i “Solitud” al TNC. Espero que el 2021 em permeti molt més teatre.

1 comentari:

manel ha dit...

Gràcies pel que ens toca. Estem treballant en el projecte d'un nou Rocksound. Encreuarem els dits perquè sigui possible, no serà gens senzill, però per nosaltres no quedarà.