dimecres, 4 de juliol del 2007

Nou mandat a Sant Martí



Comença un nou mandat a Barcelona i també al Districte de Sant Martí. Francesc Narváez seguirà al capdavant d’aquest Districte un cop més. És el Regidor amb més anys a les seves esquenes i segueix sent responsable del Districte i de Mobilitat. Queda encara per confirmar si l’estructura bàsica de suport (Gerència i Conselleria Tècnica) es manté o no, i qui ocuparà la Presidència, que serà del PSC.
La nova organització aprovada de l’Ajuntament de Barcelona suposa això sí un canvi important en el nombre de consellers, ja que Sant Martí passarà de 15 a 21 consellers. Les conselleries en funció de cada formació política quedaran d’aquesta manera:

PSC 9
CIU 5
PP 3
ICV-EuiA 2
ERC 2

Això vol dir que PSC i ICV-EuiA sumen majoria (11 dels 21 consellers), però que és evident que s’haurà de pactar un gran nombre de temes amb la resta de forces polítiques, fruit del resultat electoral del passat 27 de maig i del govern en minoria que va sortir a la ciutat de Barcelona.
Parlant l’altre dia amb companys i companyes d’ICV de Sant Martí creiem necessari centrar uns dels eixos d’aquest nou mandat en la participació ciutadana. Hem de reconèixer que alguns aspectes de la participació ciutadana no han acabat de funcionar a Sant Martí i que cal buscar noves maneres de treballar. És cert que no hi ha fórmules màgiques i els que estem treballant en aquest tema ho sabem perfectament, però tampoc podem confondre participació amb proximitat o renunciar a crear noves fórmules perquè pensem que les actuals no funcionen. A més a Sant Martí la nova etapa, ja que no es visualitza amb noves persones, caldrà que es visualitzi més clarament en noves polítiques, noves formes i noves prioritats. Ara cal escollir els consellers o conselleres d’ICV-EuiA, començar el procés de treball per concretar l’acord de govern i començar a treballar per elaborar un Pla d’Actuació del Districte 2007-2011 (PAD) que estableixi les prioritats i polítiques del nou govern.