diumenge, 19 de setembre del 2010

2010-2011 a Horta-Guinardó



 Darrerament parlo menys d'Horta-Guinardó al meu blog. Això és perquè col·laboro en el Blog Ecosocialistes d'Horta-Guinardó. Però avui em ve de gust fer una reflexió més personal. Ara ja portem uns quants dies del nou curs escolar i polític i m'agradaria fer una breu reflexió sobre com es preveu a Horta-Guinardó. D'entrada és evident que serà el darrer curs d'aquesta legislatura. Les eleccions municipals estan previstes pel 22 de maig, si no m'equivoco i acabarem per tant el curs escollint un nou govern. Ja tindrem temps de parlar de qui crec que formarà part del nou govern de Barcelona i d'Horta-Guinardó.

Primer una certa valoració. Aquest és el segon mandat amb l'Elsa Blasco (ICV-EUiA) com a Regidora d'Horta-Guinardó. El mandat passat va ser un període més de "batalla". En primer lloc perquè dos conflictes de gran abast van marcar el ritme de l'activitat, l'oposició a la "narcosala" i l'esvoranc del Carmel. Dos aspectes molt diferents però que van suposar per a Horta-Guinardó una tensió important, un abocament d'atencions i un impacte mediàtic molt gran. Però també va ser un mandat de "batalla" perquè es va fer un important esforç per tal de situar la necessitat de millorar la complicitat amb el moviment veïnal i per situar a Horta-Guinardó com un districte amb majors necessitats d'inversió pública i poder-se posar al dia.

Aquest segon mandat ha estat el de la consolidació d'aquests elements. S'ha garantit una major complicitat veïnal (que no suposa ni absència de discrepàncies ni acceptació submisa, per sort) i s'ha aconseguit un major nombre d'inversions malgrat la situació de crisi actual. Durant la profunda crisi que afecta a tothom els nostres barris han viscut un mandat de profunda transformació. Projectes històrics com l'enderroc del viaducte o noves propostes com les escales de José Millan González han vist la llum. La llista d'actuacions és llarga i algunes actuacions veuran la llum ben aviat, abans d'acabar el mandat. L’altre dia llegia a un blog interessant sobre el Guinardó i que no és gens oficialista que el gran volum d’obres al barri del Guinardó podia semblar una irresponsabilitat a l’hora, però que en canvi s’havia garantit que es duguessin a terme les actuacions abans que es pugui frenar la inversió pública per manca de finançament. Tindrem temps de parlar-ne però crec que el proper mandat haurà de ser de major austeritat, per necessitat i per responsabilitat i és bo poder-ho encarar des d’un mandat, com l’actual, amb un gran nivell de fites assolides.
 
Els reptes els podem agrupar amb aquests objectius:

-       Garantir la gestió de la complexitat de les actuacions que estem duent a terme.
-       Posar en marxa els nous equipaments del Districte
-       Actualitzar el pla d’equipaments d’Horta-Guinardó
-       Establir les prioritats d’actuació pels propers anys
-       Consolidar el nou funcionament a partir dels Consells de Barri.

En propers articles miraré de desenvolupar-ho una mica més.