dilluns, 19 d’octubre del 2009

Homenatge a les Brigades Internacionals


Aquest proper dissabte 24 d’octubre a les 11.00 al monument a les Brigades a la sortida Nord del Túnel de la Rovira a la Rambla del Carmel tornem a celebrar un d’aquells actes que cada any em fan emocionar, l’homenatge a les Brigades Internacionals. Enguany no comptarem amb la seva presència, no cada any és possible organitzar el viatge i a més les condicions de salut de la majoria dels supervivents no són prou bones. Tot i així crec que això no ha de treure assistència a l’acte. En els moments que vivim és important que recordem sempre la gent que va donar la seva vida per la llibertat i la democràcia. Aquesta gent segueix tenint viu el seu compromís polític i és bo recordar-ho (estic parlant de compromís polític, no de militància, que ningú em mal interpreti). Aquest any a més comptarem amb l’actuació de l’Orquestra de Trinxera, un grup musical que fa versions de les cançons revolucionàries de tota la vida.
Quan acabi l’homenatge, a les 12.30 descobrirem la placa en record del batalló “Mackenzie-Papineau” que format per uns 1500 canadencs van venir a lluitar amb les Brigades Internacionals en defensa de la II República. Aquesta placa donarà nom a les “Escales dels Canadencs”, just al costat del centre Cívic de la Teixonera, al carrer d’Arenys. Hi haurà servei de transport per a qui ho desitgi des del monument fins a les escales i tornada, us recomanem que reserveu plaça trucant al 93.291.67.21 (Mercè).
M’agradaria poder comptar amb la vostra assistència i compartir l’esforç que des del Districte estem fent per la recuperació de la Memòria Històrica. En moments en que la dreta està imposant les seves propostes a base d’embrutir la política i enfonsar allò que anem aconseguint, cal recordar la gent que va saber tenir clar el seu compromís per la justícia social, fins i tot lluny de casa seva.

1 comentari:

Anònim ha dit...

En aquests temps tan dolents per als valors, és quan es fa més necessari recordar fets i persones que van fer carn viva els ideals de la llibertat i la justícia.

Que mai no deixem de remembrar del passat tot allò que ens fa millors ciutadans en el present.