diumenge, 25 de gener del 2015

CONFLUÈNCIA


L'altre dia vaig voler parlar del que representava el fet que Ricard Gomà no seguís a la candidatura de les properes eleccions municipals, però tenia pendent parlar del que representa per a mi el procés de confluència entre Guanyem. EUiA, Podem, Procés Constituent i ICV. Com que ja he hagut de posicionar-me en la consulta interna d'ICV Barcelona ja puc dir que he votat a favor. I a més ho he fet convençut.

Tinc plena convicció en la bona feina feta per ICV-EUiA a l'Ajuntament de Barcelona i de les aportacions que hem pogut fer. Durant 8 anys en vaig ser part activa com a Conseller Tècnic a Horta-Guinardó i per tant a part de sentir-me satisfet em sento responsable. I crec que en altres circumstàncies aquesta seguiria sent una magnífica opció electoral per la ciutat. Però les coses han canviat i sobretot han de canviar encara més i seria absurd no voler ser-ne conscient. La ciutadania necessita una sacsejada profunda sobre com viure la política i gestionar les administracions. L'electorat d'esquerres necessita confiar en que hi ha gent amb voluntat, capacitat i complicitat de transformar la ciutat i les nostres vides. I això és tan difícil d'aconseguir sols des del que representa avui ICV com difícil d'aconseguir al marge del nostre espai polític. I això representa l'acord a l'entorn de Guanyem. Una aposta difícil, arriscada, plena de reptes. Una aposta necessària, engrescadora, valenta i coherent.

Sincerament no sé si la nova manera de fer política serà Guanyem Barcelona, ja ho veurem, el que és segur és que els canvis que volem no arribaran des de la immobilitat o des del sectarisme. Per fer front a la greu crisi econòmica, però sobretot crisi social, cultural i democràtica, cal respondre amb risc i encert. I això sols es podrà garantir des de la generositat i des del treball. Caldrà treballar molt. No és senzill trencar barreres que durant molt temps s'han creat, canviar dinàmiques, perdre protagonisme, saber acceptar...però si no ho provem ens penedirem durant molt de temps.

Tindrem temps d'anar parlant i compartint aquest procés. I és cert que totes les forces necessàries per fer possible la transformació d'aquesta ciutat no estaran en aquesta confluència, però per això caldrà seguir teixint complicitats.