diumenge, 25 de gener de 2015

CONFLUÈNCIA


L'altre dia vaig voler parlar del que representava el fet que Ricard Gomà no seguís a la candidatura de les properes eleccions municipals, però tenia pendent parlar del que representa per a mi el procés de confluència entre Guanyem. EUiA, Podem, Procés Constituent i ICV. Com que ja he hagut de posicionar-me en la consulta interna d'ICV Barcelona ja puc dir que he votat a favor. I a més ho he fet convençut.

Tinc plena convicció en la bona feina feta per ICV-EUiA a l'Ajuntament de Barcelona i de les aportacions que hem pogut fer. Durant 8 anys en vaig ser part activa com a Conseller Tècnic a Horta-Guinardó i per tant a part de sentir-me satisfet em sento responsable. I crec que en altres circumstàncies aquesta seguiria sent una magnífica opció electoral per la ciutat. Però les coses han canviat i sobretot han de canviar encara més i seria absurd no voler ser-ne conscient. La ciutadania necessita una sacsejada profunda sobre com viure la política i gestionar les administracions. L'electorat d'esquerres necessita confiar en que hi ha gent amb voluntat, capacitat i complicitat de transformar la ciutat i les nostres vides. I això és tan difícil d'aconseguir sols des del que representa avui ICV com difícil d'aconseguir al marge del nostre espai polític. I això representa l'acord a l'entorn de Guanyem. Una aposta difícil, arriscada, plena de reptes. Una aposta necessària, engrescadora, valenta i coherent.

Sincerament no sé si la nova manera de fer política serà Guanyem Barcelona, ja ho veurem, el que és segur és que els canvis que volem no arribaran des de la immobilitat o des del sectarisme. Per fer front a la greu crisi econòmica, però sobretot crisi social, cultural i democràtica, cal respondre amb risc i encert. I això sols es podrà garantir des de la generositat i des del treball. Caldrà treballar molt. No és senzill trencar barreres que durant molt temps s'han creat, canviar dinàmiques, perdre protagonisme, saber acceptar...però si no ho provem ens penedirem durant molt de temps.

Tindrem temps d'anar parlant i compartint aquest procés. I és cert que totes les forces necessàries per fer possible la transformació d'aquesta ciutat no estaran en aquesta confluència, però per això caldrà seguir teixint complicitats.

1 comentari:

Joan Olivé i Mallafrè ha dit...

Fem una passa endavant cap a la independència:

Demanem d'unir forces dels catalans independentistes per aconseguir disposar, el més aviat possible d'un Banc de Reconstrucció i Reindustrialització que treballi per aixecar l'economia de la nova Catalunya Independent.

Un grup de professionals de l'empresa, professors, periodistes, etc estem treballant al voltant del projecte www.CaixaCatalana.cat per aconseguir que la Generalitat derivada de les eleccions del 27 de Setembre del 2015 concedeixi immediatament una llicència bancària a una nova Caixa de Pensions, que es posi a treballar immediatament pel bé de les classes desafavorides de Catalunya.

Tenim una gran massa d'estalvi a mans de catalans compromesos amb la independència. Aquest estalvi passaria immediatament a entrar a la futura Caixa Catalana per posar-se a treballar, de veritat, pel país i les seves classes més necessitades.

Les necessitats de financiació que pateixen els autònoms, petits empresaris, agricultors, ramaders, comerciants i emprenedors en general trigaràn anys en equilibrar-se. És imprescindible que els catalans, amb les nostres mateixes forçes i estalvi canalitzem energies per solucionar-ho.

En aquest moment demanem d'adherir-se a la campanya pro Caixa Catalana Cooperativa de Crèdit per presionar al seu moment a la Generalitat i a Brusel·les per poder començar a donar petits crèdits durant l'any 2016.

Si no ho fem els catalans mateixos, de baix cap a dalt, no ens ho farà ningú.

Caixa Catalana Cooperativa de Crèdit
projecte@caixacatalana.cat
Telfs: 902 362 066 / 651 686 500