dimarts, 13 de gener del 2009

Viaducte Guinardó, assemblea.

Ahir es va celebrar l'assemblea informativa per l'enderroc del viaducte del Guinardó. L'èxit d'assistència va desbordar les nostres previsions ja que van venir unes 300 persones i vam haver d'agafar les dades a més de 100 persones que es convocaran a una nova sessió. L'enderroc començarà a mitjans de febrer i tindrà una durada de 6 mesos. Llavors vindran les obres d'urbanització que bàsicament permetran pacificar una mica el trànsit, millorar la connectivitat i guanyar espai públic. No tornaré a parlar d'aquest tema concret. Sols volia fer alguna referència a la pròpia assemblea d'ahir. A part de la gran assistència volia destacar que va ser una sessió on la gent no va qüestionar en cap moment ni l’oportunitat de la mesura ni cap dels plantejaments del projecte. Van haver-hi, això sí, moltes intervencions vinculades a preguntes de la vida diària de les persones que hi viuen. En aquest sentit va ser molt interessant perquè les aportacions i preguntes es feien des d’un gran coneixement de l’entorn més immediat de l’actuació, tot un repte pels tècnics que han elaborat el projecte però alhora un gran enriquiment del debat. Això sí les discrepàncies arriben a l’hora de parlar del cotxe. Com diu la Regidora tothom viu la ciutat des d’una perspectiva diferent i per tant les discrepàncies entre veïns sorgien en el tema del cotxe. Hi ha gent que opta per no perdre places d’aparcament, hi ha gent que valora molt més la qualitat de vida d’una ciutat on es prioritza a qui va a peu o en bicicleta. La tendència és que es va guanyant terreny per a vianants, fa uns anys hagués estat impossible. Ara sols ens queda, d’aquí a un mes, celebrar-ho amb un vermut que tenim pendent algunes persones que encara no acaben de veure clar que començaríem les obres tan llargament reivindicades.

5 comentaris:

MaryLou ha dit...

"L'enderroc començarà a mitjans de febrer"

Mitjans de febrer? no era al gener?encara no ho veig!

Una abraçada

Pere Nieto ha dit...

Jo també hagués preferit que em convidessis a una cerveseta al febrer, però què hi farem, ens esperem un mes. En el còmput total del que heu esperat .... ves-te preparant el casc pel dia que comencem.

Marc ha dit...

Quan agafi un taxi ja no podré dir allò de--- Padilla antes de cruzar el cinturón...
és una magnífica notícia. Felicitats per fer-ho possible!

boja per la Katherine ha dit...

Pere, no m'ho acabo de creure, com diu en Marc, ara per anar a casa la meva mare no hauré de dir: Castillejos, por debajo del cinturón... Després de 30 anys de veure l'estructura del barri de la mateixa manera i, sobretot, de viure en un carrer dividit per un viaducte se'm fa difícil fer-me un crockis d'una nova estructura.

M'agradaria que em passessis informació sobre el projecte i, sobretot, de la propera reunió que es farà... no en vaig tenir coneixement de la de l'altre dia.

Gràcies

Anònim ha dit...

Hola Pere,
la veritat que hagués assistit a la assamblea, m'interesava molt..però no em vaig enterar i la veritat que com a veina voldria més informació. Ara precissament cercava per Deu google alguna cosa al respecte i si és possible poder saber si es torna a fer alguna altre assamblea poder assitir. Saps si hi ha la previssió d'un altre avns comencin les obres?

salutacions,
kiti jorda